lauantai 13. heinäkuuta 2013

Seitsemän lauttaa myöhemmin

Lähdimme aamulla kahdeksan aikoihin, heti aamupuurojen ja sivulaukkujen asennuksen jälkeen kohti Kustavia. Etenimme rauhallista tahtia heti aamusta, koska Timon polvi oli kuulema ollut pahalla tuulella jo yöllä. Ensimmäisen pidemmän tauon pidimme kuitenkin Kustavin käsityökylässä. Timo innostui siellä vaihtamaan kuulumisia ja juoruja hänen vanhassa koulussaan opiskelevien kanssa ja samalla haaveili että joskos ensi kesänä hänkin voisi mennä sinne viettämään kesän myyntihommissa. Nautimme siellä tämän kunniaksi myös mukit teetä ja aika hyvät munkit. Munkeista olimme niin innostuneita että ostimme kahdella eurolla pussin eilisiä munkkeja, joita olemme natustelleet matkaeväänä pitkin päivää. Ja natustelemmepa vielä huomen aamullakin. Eipähän sitten tarvitse tehdä mieli sokerimunkkeja vähään aikaan.

Lautoista ei varmaan ole sen ihmeellisempää kerrottavaa, paitsi että niitä on välillä melkoisen tiuhaan ja yksi niistä on maksullinen. Pyörällä on suotavaa mennä aina autojonon ohi lähelle lauttaa odottamaan. Aika monesti pyöräilijät päästetään lautalle ensimmäisinä, mutta joskus myös viimeisinä. Pyörien etu on, että ne kuitenkin mahtuvat aina mukaan, toisin kuin autot. Kerran saimme tosin ihan yksityiskyydinkinkin lyhyen matkan lautalla, mutta yleensä pienetkin lautat ovat melko täysiä.

Ainoa maksullinen lautta on siis Iniö-Houtskarin välillä. Se maksoi 15 euroa pyörältä. Mitään erityisiä hienouksia ei tälläkään lautalla kuitenkaan ollut.

Kulkusuuntamme vastapäivään on osoittautunut hyväksi vedoksi, vaikka ei mitenkään erityisen suunnitelmallinen päätös ollutkaan. Valtaosa menijöistä näyttää kiertävän myötäpäivään, ja pari lauttaa on ollut hurjan täynnä pyöröilijöitä. Sen sijaan meidän kanssa samalla lautalla on yleensä matkustanut vain yksi toinen pyöräilijä tai pyöräilyporukka.

Tänään yövymme Nauvossa leirintäkeskus Lomanauvossa teltassa. Tällä kertaa jouduimme pulittamaan telttapaikasta 17 euroa, mikä on mielestäni vähän suolainen hinta. Lämmin vesikin meinasi loppua suihkusta. Mutta tällä mennään. Huomenna jatkuu matka takaisin Raisioon. Nyt ruokitaan Timon polvea särkylääkkeellä ja Mobilatilla, juodaan vielä iltateet ja mennään nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti