perjantai 12. heinäkuuta 2013

Saaristoa kohti

Eilen kävimme hieman kokeilemassa pyöräilyä taas ja teimme lyhyen matkan ensin Naantaliin (n. 10 km suuntaansa) ja sitten Turkuun (saman verran), yhteensä noin 42 km. Polveni kesti yllättävänkin mukavasti, vaikka alkoikin aavistuksen protestoimaan loppua kohden, sillä matka Turusta takaisin Raisioon piti reipasta vastatuulta. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että saaristoon ollaan lähdössä tänään.

Paluumatkalla myös tuli matkan ensimmäinen varsinainen tappio, kun Kaislan pyörästä hajosi ketjusuoja samaan tapaan kuin omastani aiemmin. Nyt ei kuitenkaan ole työkaluja tai materiaaleja sen korjaamiseen, joten pitänee tyytyä johonkin teippiviritelmään tai vastaavaan.

Kävimme myös varusteostoksilla, nyt on toinenkin tankolaukku, sivupeili ja pyöräilyhanskat. Tankolaukku on mallia Ortlieb 5 M Classic, joka vaikuttaa oikein pätevältä laitteelta vaikka olikin melko kallis. Liikkeessä kerrottiin, että kyseessä on ainoa tankolaukkumalli, joka oikeasti pysyy paikoillaan kunnolla. Ainakin kiinnitys on selvästi parempi kuin toisessa laukussamme (mallia Halti Splash Bike 5), vaikka hintakin oli Ortliebissä yli kaksinkertainen.

Matka kohti saaristoa alkaa siis tänään. Kierrämme rengastien vastapäivään, eli aluksi Naantaliin ja sieltä Velkuan kautta Kustaviin, josta tarkoitus olisi vielä tänään päästä viimeisellä lautalla Iniöön saakka. Iniössä sitten koitetaan leiriytyä yöksi ja jatkaa aamulla matkaa kohti Houtskaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti