perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen etappi

Ensimmäinen osa matkaa on siis takana. Tarkoitushan oli polkea Naantalin ja Velkuan kautta Taivassaloon ja sieltä edelleen Kustaviin ja Iniöön. Homma ei sitten mennytkään ihan putkeen vaan päästyämme Velkualle Teersalon lauttarantaan jouduimme odottelemaan sitä melkein puolitoista tuntia ja kun se vihdoin saapui, saimmekin kuulla, ettei ko. lautta enää tänään mene Hakkenpäähän Taivassalon puolelle vaan kiertelee lähisaaria. Vaikeaselkoinen aikataulu on vaikeaselkoinen.

Sitten piti miettiä jatkosuunnitelma. Yöpyminen Velkualla ei tullut kyseeseen, sillä oli vielä aivan liian aikaista pystyttää telttaa, ja seuraavan aamun lauttaakin olisi pitänyt odottaa kymmeneen. Siispä lähdimme ajamaan takaisinpäin ja pohdimme hetken, josko kiertäisi vain lyhyen rengastien Rymättylän kautta suoraan Nauvoon, mutta päätimme kuitenkin lähteä kiertämään pidempää reittiä kuten alkuperäinen suunnitelma oli. Ylimääräistä matkaa tuli useita kymmeniä kilometrejä, mutta mikäpä siinä polkiessa, kun ei ollut kiire minnekään. Livonsaaren jälkeen maastokin muuttui miellyttävän tasaiseksi ja ainoa kiusa oli välillä ärhäkästi päin yskivä vastatuuli.

Kustavintien varressa Mynämäellä oli ehkä paras näkemäni piennar ja sitä myöten matka taittuikin mukavasti. Vehmaan puolella piennar kapeni lähes olemattomaksi ja tässä vaiheessa iltakin alkoi olemaan sen verran pitkällä, että aloimme katselemaan sopivaa leiripaikkaa. Sellainen tuli vastaan karavaanarialueen muodossa, Vehmaan Rautilassa. Vaikka alue onkin periaatteessa vain karavaanarijärjestön jäsenille, pääsimme kuitenkin alueelle, josta vuokrasimme mökin 20 eurolla, sillä se oli vain hieman kalliimpi kuin telttapaikka (16 e)olisi ollut. Tänä iltana on siis kuuma suihku, jääkaappi ja pehmustettu alusta, joten huomenna matka jatkuu varmasti virkistyneenä. Hieman huolettaa naapurissa nuotiopaikalla kovaäänisesti mölisevät keski-ikäiset karavaanarit, mutta toivo elää että väsymys voittaa taustahälyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti