tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kiputiloja, osa 2

Reissustamme jäi kirjoittamatta aiemmin sen verran, että vaikka kerroin polveni kipuilusta jonkin verran, en tarjonnut mitään syvällisempää analyysiä. Tässäpä sitä nyt siis olisi.

Matka Vammalasta kohti Raisiota taittui siis kohtuullisen epävarmuuden vallassa, kuten asianomaisessa blogauksessa kerrottiinkin. Silloin käytin mukana ollutta ideaalisidettä polven tukemiseen, ja se auttoi kyllä kohtuullisesti. Poljin myös ilman oikean polkimen lukkoa, siis kenkä irti polkimesta koko loppureissun ajan. Raisiosta ostin lisäksi kunnollisen polvituen, ja se helpotti huomattavasti verrattuna ideaalisiteeseen, sekä oli mukavampi käyttää. Sen avulla uskalsimme siis lähteä rengastietä kiertämään, ja reissu tuli tehtyä, vaikka välillä elämä oli todella tuskaista. Telttayönä esimerkiksi oli todella vaikea löytää hyvää asentoa, sillä jalkaa piti siirrellä käsin nostaen kun jalan omia lihaksia käyttäen se sattui liikaa.

Tuossa reilu viikko sitten palasimme reissulta, ja silloin polveni oli ikävän kipeä. Ajattelin katsoa pari päivää josko se menisi ohi, mutta eipä oikein mennyt ja näinpä soitin päästäkseni lääkäriin sen kanssa. Pääsin sinne kuitenkin vasta eilen, ja en kostunut mitään kauhean erikoista käynnistäni. Lääkäri toki väänteli ja käänteli polvea, sekä kertoi arvionsa mikä on vikana, mutta mitään syvällisempää tutkimusta ei tehty tällä erää. Toistaiseksi siis hoidan polveani rasitusvammana, eli nyt on kielto pyöräillä ainakin seuraavat pari viikkoa ja sen jälkeen pitää katsoa uudestaan, että onko jotain oikeasti vikana vai onko kyse tosiaan vaan rasituksesta.

Sain myös Arcoxia-nimistä kipulääkettä, jonka tiettävästi pitäisi myös hoitaa nivelvaivoja, joten syön sitä kuurin ja katson mitä seuraa. Toivon todella, että kyseessä olisi vain ohimenevä rasitusvamma eikä mitään pahempaa, kuten nivelkuluma tai vastaavaa, sillä sellainen olisi tuhoisaa muuten niin lupaavasti alkaneelle pyöräilyharrastukselle.

Joten, ainakin minun osaltani pyöräily on nyt jäissä vähän aikaa. Palaan asiaan kun tilanne on edistynyt johonkin suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti