tiistai 4. syyskuuta 2012

Pyörien hankinnasta

Projektin alku oli luonnollisesti pätevien polkupyörien hankinta. Ennestään Kaislalla on kaupunkikäyttöön tarkoitettu peruspyörä, joka ei varustuksensa puolesta sovellu pitkälle matkalle. Minulla ei ollut käyttökelpoista pyörää lainkaan, ainoastaan dyykattu maastopyörän kaltainen tuote, jota en ikinä jaksanut kunnostaa käyttökelpoiseksi.

Pyöräkaupoille siis. Aluksi käytiin muutamassa tamperelaisessa liikkeessä (isoja urheilukauppoja ja pieniä pyöräpajoja) ja niistä jäi käteen lähinnä kasa kysymyksiä. Ystäväpiirissä sitten kyseltiin asioista, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja paljonko on järkevää investoida. Kuten tavallista, rahallahan saa toinen toistaan hienompia laitteita, mutta mihin tahansa ei ole kuitenkaan varaa. Olennainen tekijä oli kuitenkin se, että näin syksyllä pyöräkaupoissa on alennusmyynnit ja mallistojen vaihtuessa saatavuuskin voi olla heikkoa, joten emme halunneet lykätä päätöstä loputtomiin.

Lopulta päädyimme ostamaan Nishiki Trekking Master Pro -malliset pyörät. Halusimme samanlaiset, jotta varaosat varmasti sopivat molempiin ja näin ollen voisi pitkällä matkalla ehkä hieman säästää mukaan otettavan tavaran määrässä. Tämä pyörämalli myös täytti tarpeet varsin hyvin, koska siinä on valmiiksi mm. valot ja tarakka. Hinta-laatu-suhdekin vaikutti olevan kohdallaan, erityisesti syysalennusten kanssa; lukon kanssa hintaa tuli 790€.

Poljimme pyörät luonnollisesti liikkeestä kotiin ja siellä selvisi, että minun pyöräni valo ei toimi. Nopea soitto liikkeeseen selvitti kuitenkin asian, dynamon piuha oli vain irronnut. Kävimme vielä koeajolla vajaan 10km pituisella lenkillä ja kylläpä teki hyvää pyöräillä pitkästä aikaa. Heti tosin kävi selväksi, että pitää harjoitella ja paljon, jotta jaksaa oikeasti pitkää matkaa polkea joskus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti