lauantai 22. syyskuuta 2012

Kaksipyöräisten harharetki

Taas tuli pyöräiltyä. Tällä kertaa aikomus oli kiertää Pyhäjärven pohjoisosa sekä käydä Ahlmanin tilalla lähiruokapäivillä. Näin tehtiinkin, mutta kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan...

Ensin poljimme sateessa Tahmelan ja Pyynikin rantoja pitkin Nekalaan ja sieltä Ahlmanille. Lähiruokapäivillä oli kaikkea jännää nähtävää, sieltä tuli ostettua muun muassa maissintähkiä, hunajaa ja täysmaitoa.


Tilalta jatkettiin länteenpäin, tarkoituksena ajaa tietä 3022 Pirkkalan läpi Rajasalmen sillalle ja siitä Nokian kautta kotiin. Näin tehtiinkin, mutta epähuomiossa ajellessa missasimme risteyksen 3022:lta sillalle ja ajoimme vaan tyytyväisenä eteenpäin.

Ei tullut tarkistettua sijaintia oikein missään kohtaa, joten päädyimme lopulta samaista tietä pitkin Lempäälään saakka. Vasta kuntakyltti herätti, että ollaankohan nyt ihan oikeassa paikassa. Onneksi kartta kulkee nykyään kännykässä ja sain nopeasti selville sijaintimme, joka oli siis jossain ihan muualla kuin piti. Käännyimme ympäri siis täällä ja siitä seurasi ankara polkeminen takaisinpäin. Onneksi tuuli oli lievästi myötäinen takaisinpäin ja helpotti hieman urakkaa.

Pysähdyimme Rajasalmen sillalla kahvilaan syömään munkit, sillä tässä vaiheessa energiavaje oli huomattava. Munkkien voimalla jaksoimme jatkaa matkaa Nokian puolella rantaa pitkin, jossa tuli bongattua yllättävä liikennemerkki venerannasta:


Tämän jälkeen matka jatkui suuremmitta kommelluksitta kaupan kautta kotiin. Matkaa tuli yhteensä hieman yli 60 km, josta reilu 25 km harharetken vuoksi. Totesimme myös, että sijaintia voisi jatkossa tarkistaa hieman useammin kun kerran on olemassa hienot kännykät karttoineen. Ehkä tästäkin opimme jotain.

4 kommenttia:

  1. Ensi kerralla kartta mukaan: http://www.tampere.fi/material/attachments/p/68hfGYI92/pyhajarven_maisemareitti.pdf
    Painettuna saanee ainakin Frenckellin palvelupisteestä ja huomisiltana Katuajoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meillähän tosiaan oli kartat kännykässä ja painettu Tampereen seudun pyöräilykarttakin on olemassa, mutta sitä karttaa tosiaan pitäisi myös katsoa eikä vaan polkea tyytyväisenä eteenpäin :)

      Poista
    2. Opasteissakin on kuulemma vielä vähän laittoa. Korjataan sitä mukaa, kun kuullaan ongelmista.

      Poista
    3. Joo en kyllä mitään pyörätieopasteita huomannut vaikka tuo on valtakunnallinen pyöräilyreitti. Voi tietysti olla, et vaan missasin.

      Poista