lauantai 25. toukokuuta 2013

Polkien palstalle

Me saatiin yllättäen tänä keväänä projektiksi pyöräilyn lisäksi puolen aarin palstan hoito. Olen pari vuotta jonottanut monivuotista viljelypalstaa, ja yks kaks yllättäen sainkin tänä vuonna kutsun, jossa tarjottiin palstaa talkootyötä vastaan. No tottaihmeessä halusin mukaan!
Tänään käytiin sitten Timon kanssa istuttamassa etananhoukuttimia linnunruokaa ruokakasveja palstalle ja samalla minäkin sain kokeiltua ensimmäistä kertaa lukkopolkimia. Olin toki ensin niitä hetken testannut sisätiloissa kuivaharjoitellen kuinka helposti kenkä polkimesta irtoaa ja miten sen saa tökättyä paikalleen.

Timo tuossa edellisessä merkinnässä valitteli että ei ihan päässyt lukkopolkimien makuun, tai että niiden käyttö ei erityisemmin tuntunut vauhdissa tai muussa. Minun kokemukseni kuitenkin oli, että oli mukava käyttää myös toisia lihaksia jaloissa, kun vauhtia polkemiseen sai myös nostaessa poljinta. Keskinopeusasioita en hyödyssä osaa arvioida, kun matka oli sen verran lyhyt ja mäkinen, mutta fiilis niistä jäi hyväksi. Samalla kokeilin jo ajat sitten ostamiani sivulaukkuja täyteen lastattuina. Ei aiemmin ole huvittanut ottaa niitä pyöräretkille mukaan ihan muuten vaan mukana kulkemaan, mutta nyt niille oli oikeaa käyttöäkin kun johonkin piti saappaat, siemet, istutusvälineistö, hallaharso ja muut tunkea. Noteerasin painon lisääntymisen heti pienissäkin rotvalleissa, melko ikävästi tuntui vanteet kolahtelevan melko mataliinkin kivetyksiin. Päädyin sitten pyöräilemään mahdollisimman paljon ihan autotiellä.
Mitään paniikkia ei lukkopolkimista vielä ehtinyt tulla, kerran pysähdyin aika äkisti ja silloinkin muistin polkimet irrottaa. Luulen että nuo irtoaisi myös aika hyvin paniikkiriuhtaisuissakin.

Näillä eväin on hyvä aloitella työmatkapyöräilyä. Oon ajatellut ottaa tavoitteeksi aina silloin tällöin pyöräillä 17,5 km töihin. Päivittäinen tavoite olisi minulle vähän liian korkealla, kun päivät tuntuu muutenkin kiireisiltä, vaikka kivahan se olisi jos siihen pääsisi. Nyt minulla on bussikortti vanhentunut, niin aattelin ainakin alkuviikon pyöräillä töihin. Tiistaina onkin tosin mulla ohjelmassa leirinvetoa, joten sovin työkaverin kanssa jemmaavani talonmiehen ja siivoojien kiusaksi pyörän toimiston varastoon. Saa nähdä tuleeko sanomista! Kuhan vaan ei löydy roskalavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti